Vinet fick ”mer än prisvärt” i Munskänken! Signaturdruvan för vita viner i mat och vinregionen Piemonte. Roero Arnes har högsta vinklassificeringen (DOCG) i Italien tillsammans med 73 andra viner.
Denna vingårdsbetecknade Arneis med namnet Capural ligger i kommunen Vezza d`Alba, vilket är var vi håller våra uppskattade tryffeljakter under våra resor i Piemonte. Vinstockarna är planterade 1999 och jordmånen är för Roero typiska sand och lera. Druvorna skördas normalt under de sista tio dagarna i september. Druvorna pressas, krossas och kyls ned med en temperatur på 10-13 ° C. Sedan placeras de i ståltankar för att separera skalen från musten. Musten får sedan vila några dagar i rostfria ståltankar. Alkoholjäsningen sker under tio dagar vid en temperatur på 15-18 ° C. Därefter lagras vinet på ståltankar framtill våren och därpå ett par månader på flaska innan vinet är redo att marknadsföras
Vinet är redo att avnjutas och kan lagras i 4-5 år. Passar bra som aperitif, förrätter, rätter av fisk och vitt kött! Lämplig serveringstemperatur är 12-14 grader.