Den unika blandningen av druvor överraskar och den stora aromatiska intensiteten tillsammans med utrycket av Marco Abebas terroir definierar detta speciella vin. Druvorna kommer huvudsakligen från två vingårdar (La Creau och Masos d’en Ferran) som ligger i Porrera. Framförallt Masos som är en sval och skuggigt belägen vingård ger mycket aromer och pigga tanniner. De olika druvorna och lägena vinifieras separat och 50% jäser i 225 liters franska ekfat men mognar inte på fat.
Passar bra tillsammans med ris- och tapasrätter, skaldjur såsom räkor, krabba, ostron och musslor. Grillad vit fisk t ex torsk, gös eller havsabborre och även vitt kött. Vidare rekommenderas pastarätter, grönsaksrätter. Vi rekommenderar även lagrade ostar såsom Parmesan, Pecorino och Manchego.
Rekommenderas att serveras vid en temperatur på 14 grader. Lagringsbart och rekommenderas att drickas om 3-5 år.