Detta ekologiska vin med årgång 2014 serverades till huvudrätten under Nobelfesten 2017 vilket var en ära för oss som tog in detta vin till Sverige!
Namnet betyder “den sammetslena myran” och därför kallar vi denna nya interna favorit helt enkelt för myran.
Varje druvsort plockas manuellt från de ekologiska odlingarna och jäser var för sig. De var för sig jästa vinsorterna blandas först i slutprocessen innan de läggs i 9 månader på 80% franska och 20% amerikanska ekfat. Sockerhalten är låg med 0,77 g/l.
Munskänken har med tidigare årgång belönat detta vin med 15 poäng och mer än prisvärt, dvs ett plus! Guldmedalj i Mundus Vini!
Passar ypperligt till lamm och grillat nötkött: En biff eller en tjock entrecôte kan vara utmärkt. Iberisk skinka, den salta och rika smaken av skinkan kompletterar vinets djupa fruktighet. Chorizo och andra spanska korvar. Vilt: såsom hjort, vildsvin eller hare. Grillade grönsaker t ex aubergine, zucchini eller röda paprikor. Hårdare ostar såsom Manchego, Roncal, Parmesan och Pecorino. Traditionella spanska grytor och stuvningar. I Priorat kombinerar man ofta även med risrätter, en smakrik paella med kött eller svarta risrätter med bläckfisk kan vara en fin matchning.