“Världsklassvin och fynd” i Dina viner! Luca som driver familjens vingård i Valpolicella är bara 40 år gammal men mer passionerad än de flesta. Han beskriver sina viner som konstverk med penseldrag som gör att tavlan stämmer överens med hans vild av hur ett vin skall smaka. Toppårgång! Lagras tre år på franska ekfat och därpå ett år på flaska.
Denna Amarone har vunnit “Il Gran Finale” ett par gånger, vår blindprovning med 10 olika Amarone, på vår Valpolicella resa.
Vinet är ett underbart “meditationsvin”. Dess fylliga smak kräver maträtter som kan stå upp emot det, både i smak och textur. Speciellt lagrade ostar som Parmesan, Pecorino, äldre Gouda och vi rekommenderar även Kaltbach Creamy. Andra rekommendationer är:
Grillade och rostade kötträtter: Biff, lamm eller vilt som älg eller hjort, gärna med rika såser. Risotto, speciellt de varianter som är gjorda med svamp eller kött. Pasta, gärna med en kraftig ragu som kan stå upp mot vinets styrka. Långsamt kokta rätter: Som grytor eller stuvningar som har mycket smak. En anka med en rik, fruktig sås kan vara en fantastisk kombination. Grillade svampar kanske framförallt kraftfulla svampar som portobello.