Vinmarkerna ligger på ca 800 meters höjd på Etnas sluttningar och vinstockarna är mer än 60 år gamla. Jordmånen är lavasten och vulkanisk sand. Vinet lagras 18 månader på franska ekfat på mellan 250-300 liter. Syrahalten är 6 g/l och sockerhalten understiger 2 g/l. Vinet tål lagring på 15-20 år. Vinet passar bra till grillat kött, vilt och lagrade ostar!
Federico Curtaz är en helt ny producent som vi bedömer som ett nytt stjärnskott bland Etnas producenter och vi är stolta över att ha hittat honom. Han producerar endast ca 16 000 flaskor, fördelat på tre olika etiketter. Produktionen av hans Etna Rosso är 5 000 flaskor per år. Federico är en känd vinmakare från Aosta och har arbetat som agronom hos legendariska Angelo Gaja i över 20 år. Har även varit vinmakare hos de kända producenterna Tenuta di Fessina samt Firriato. Federico anses vara en av de absolut främsta vinmakarna och experterna på Etna!