”Prisvärt” i Munskänken. Vinmarkerna ligger i de fem Premier Cru byarna Champillon, Dizy, Coulommes la Montagne och Ville-Dommange. Dosagen är 8 g/l.
I denna Cuvée har Xavier valt att göra 80% malolaktisk jäsning och avstått till 20%. Blandningen består till 70% av det i Champagne året 2013, resten är reservvin från åren 2010-2011. Det är kännetecknande för Xavier Alexandre att lagra sina Champagner under många år. Detta är en Champagne som kan avnjutas nu och 3-5 år framåt. 20% av lagringen har skett på ekfat.
Anders Öhman som driver Somellierskolan Gustibus sammanfattar producenten Xavier Alexandre med dessa värmande ord:
“Personliga champagner med intressant och lite parfymerad ton. Hög kvalitet, smakrikedom, reserveviner och fatlagring gör att man vill jämföra med Bollinger, men här är prisbilden mycket snällare.”
Passar bra till rätter av ljust kött, vilt och till desserter med röda frukter!