Detta är husets prestige cuvée som precis fått högsta betyg i franska Guide Hachette med tre hjärtan. En Premier Cru Brut med en låg dosage om 4 g/l. Vinmarkerna ligger i de tre Premier Cru byarna Champillon, Dizy och Coulommes la Montagne.
Här har Xavier valt att ej göra malolaktisk jäsning och vi får här en väldigt kraftig och samtidigt komplex Champagne. Ingen filtrering har skett och detta är en ekfatslagrad Champagne. Champagne kan avnjutas nu och 3-5 år framåt.
Anders Öhman som driver Somellierskolan Gustibus sammanfattar producenten Xavier Alexandre med dessa värmande ord:
“Personliga champagner med intressant och lite parfymerad ton. Hög kvalitet, smakrikedom, reserveviner och fatlagring gör att man vill jämföra med Bollinger, men här är prisbilden mycket snällare.”
Champagnen passar mycket bra som aperitif, till en klassisk gåslever, en Tournedos, anka, ostar och kaka med choklad till dessert.